Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η πρώτη «ανακυκλωμένη» ορχήστρα!


Ονομάζεται «Orchestra of Recycled Instruments» και είναι η πρώτη «ανακυκλωμένη» ορχήστρα στον κόσμο, καθώς τα μέλη της δημιουργούν τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν κυριολεκτικά από τα σκουπίδια και τις χωματερές της Παραγουάης! Κουτιά από μπισκότα, αναψυκτικά αλλά και άχρηστα αντικείμενα της κουζίνας όπως κουτάλια, σπάτουλες, καπάκια από κατσαρόλες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε «μεταμορφώνονται» στα χέρια τους σε μοναδικά μουσικά όργανα.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χίλιες λέξεις… μια εικόνα!





«Word as Image» είναι ο τίτλος της συλλογής του καλλιτέχνη Ji Lee, ή όπως θα λέγαμε ελληνιστί «Η λέξη σαν Εικόνα», όπου παρουσιάζονται οι λέξεις «οπρικοποιημένες», σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί η μαγεία που κρύβεται πίσω από τις άπειρες δυνατότητες των γραμμάτων.

20 «παράδοξες» προειδοποιήσεις ασφαλείας!


perierga.gr - 20 "παράδοξες" προειδοποιήσεις ασφαλείας!Οι εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές κατέχουν τα πρωτεία στις αστείες προειδοποιήσεις ασφαλείας που συχνά αναγράφονται στις συσκευασίες τους, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τους καταναλωτές από μια ενδεχόμενη λάθος χρήση των προϊόντων τους και -κατ’ επέκταση- μια μήνυση που θα τους ζημιώσει με αρκετές χιλιάδες ευρώ. Στην… αγωνία τους, όμως, να καλύψουν κάθε πιθανή περίπτωση, φτάνουν συχνά στα όρια της γελοιότητας, αφού οι προειδοποιήσεις τους μοιάζουν να αναφέρονται το λιγότερο σε… ανεγκέφαλους! Δείτε μια λίστα με τις 20 πιο περίεργες προειδοποιήσεις σε ηλεκτρονικές συσκευές:

Οι προβλέψεις του αιώνα που βγήκαν αληθινές!





perierga.gr - Οι προβλέψεις του αιώνα που βγήκαν αληθινές!Ο λόγος για τον John Elfreth Watkins, ο οποίος δημοσίευσε τότε στο αμερικανικό περιοδικό «Ladies’ Home Journal» άρθρο με τίτλο «What May Happen in the Next Hundred Years» (Τι μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια). Το άρθρο του ξεκινούσε με τη φράση: «Οι προφητείες αυτές μπορεί να μοιάζουν παράξενες, σχεδόν αδύνατες να συμβούν», εξηγώντας στη συνέχεια ότι προκειμένου να τις γράψει είχε συμβουλευτεί «τα σπουδαιότερα ιδρύματα επιστημών και εκπαίδευσης» της χώρας, για να συλλέξει τις απόψεις τους σε 29 θέματα. Ο Watkins έγραφε τότε και στο περιοδικό, του ίδιου εκδοτικού οίκου, The Saturday Evening Post, με έδρα την Indianapolis. Το Post, λοιπόν, που κυκλοφορεί ακόμα, δημοσίευσε πρόσφατα στο κοινό του το παλιό άρθρο του Watkins, ξεχωρίζοντας όσες από τις προβλέψεις βγήκαν αληθινές. Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες ήταν αυτές:

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οι κλειδαριές της αγάπης

Φαίνεται ότι οι κλειδαριές δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να διαφυλλάξουμε την ασφάλειά μας. Μια νέα συνήθεια εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη καθώς νέα ζευγάρια γράφουν τα ονόματά τους πάνω σε λουκέτα, τα οποία τοποθετούν σε συγκεκριμένα σημεία και στη συνέχεια πετάνε το κλειδί. Η κίνηση αυτή συμβολίζει το δέσιμο των ζευγαριών και έιναι μια ακόπμη εκδήλωση της παντοτινής αγάπης που υπόσχονται τα ζευγάρια. Σε μερικές χώρες πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη. Παρακάτω ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων τόπων.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τι διαφορές έχει ο Νότιος από το Βόρειο Πόλο;

Λίγα είναι τα κοινά στοιχεία των πλέον αφιλόξενων περιοχών του πλανήτη.
Δύο από τις πλέον αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη μας, που ταυτόχρονα υπό μία έννοια μπορούν να χαρακτηριστούν και άκρα του, είναι ο Νότιος και ο Βόρειος Πόλος.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η «μυστηριακή» σπηλιά των… χεριών!


Στη Σάντα Κρουζ της Αργεντινής υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την περίφημη «Σπηλιά των Χεριών» (σ.σ. «Cueva de las Manos» στα Ισπανικά), και όχι άδικα! Γιατί όποιος πλησιάσει για πρώτη φορά κοντά στα βράχια θα αντικρίσει δεκάδες κατακόκκινα αποτυπώματα χεριών, που θυμίζουν λεπτομερές… γράφιτι!

«Μαγικός» καθρέφτης-υπολογιστής, μας αλλάζει συνήθειες

perierga.gr - Μαγικός high-tech καθρέφτης



Ο άνθρωπος που ζει μόνο με 15 αντικείμενα!


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Λεωφορείο γίγας «καταπίνει» την κίνηση

Λεωφορείο γίγας καταπίνει την κίνηση

Αποτυχημένες προφητείες για το τέλος του κόσμου!

Μερικές από τις αποτυχημένες εσχατολογικές προφητείες που οδήγησαν κάποιους ανθρώπους στα όρια της τρέλας και κάποιους άλλους στον… θάνατο.

Τεχνητά δέντρα θα «καθαρίζουν» την ατμόσφαιρα

Perierga.gr - Τεχνητά δέντρα θα «καθαρίζουν» την ατμόσφαιρα

Οι χάρτες που δεν μας διδάσκουν στο σχολείο!

Η Γεωγραφία διδάσκει στους μαθητές των σχολείων τα κράτη, τις πρωτεύουσες, τον πληθυσμό, τις χώρες που συνορεύουν μεταξύ τους, ακόμη τη μορφολογία του εδάφους, τα ποτάμια, τις λίμνες και το υψόμετρο των βουνών. Αυτό, βέβαια, είναι το κλασικό μάθημα της Γεωγραφίας, που γίνεται μέσα από τους συνηθισμένους χάρτες. Υπάρχει, όμως, και ένα πιο… προχωρημένο μάθημα για ενηλίκους που διδάσκεται εκτός σχολείων, μέσα από μια σειρά «εκκεντρικών» χαρτών. Αναρωτηθήκατε ποτέ, για παράδειγμα, πώς είναι το μέγεθος του πέους ή του στήθους σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο;

Οι 10 πιο τρελές εφευρέσεις καθαρισμού


Οι 10 πιο τρελές εφευρέσεις καθαρισμού

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Πανεμορφες εικονες απο ολο τον κοσμο


Γλυπτα απο ανακυκλωσιμα υλικα


Sandu’ao, Η πόλη που επιπλέει

Συχνά αναφέρεται ως «Future Water World», το χωριό του Sandu’ao είναι η μεγαλύτερη θάλασσια κοινότητα της Κίνας.
Βρίσκεται στην επαρχία Fujian της Κίνας, μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Ningde City, το Sandu’ao είναι από τους μόλις λίγους οικισμούς που έχουν ανεγερθεί στο νερό. Είναι βασικά ένα τεράστιο αυτοσυντηρούμενο πλωτό χωριό, όπου οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να πατήσουν στεριά για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Χρησιμοποιώντας βάρκες, ζουν από την αλιεία και τη γεωργία των ωκεανών. Είτε το πιστεύετε είτε όχι το Sandu’ao έχει τη δική του πλωτή ταχυδρομική υπηρεσία, μίνι μάρκετ, αστυνομικό τμήμα, ακόμα και μια σειρά από εστιατόρια.

Απαγόρευσαν τη λέξη «δεσποινίς»


Perierga.gr - Απαγόρευσαν τη λέξη «δεσποινίς»Μετά τη Ρεν και η γαλλική πόλη Σεσόν-Σεβίν απαγόρευσε την χρήση της λέξης «mademoiselle» (δεσποινίς).

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

6 τρελές ιδέες για λεφτά μέσω ίντερνετ



Ο καθένας αγαπάει τα χρήματα και το internet έχει επιτρέψει... σε πολλές επιχειρήσεις με σπουδαίες ιδέες να γίνουν απίστευτα πλούσιες. Aλλά μεταξύ όλων αυτών των μεγάλων στοχαστών, έχει υπάρξει και μια χούφτα ανθρώπων που έχουν καταφέρει να βγάλουν χρήματα με ιδέες που θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις...
«ηλίθιες» αν σου τις έλεγαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκέφτηκαν απλά έξω από το κουτί, πήραν το κουτί, του έβαλαν φωτιά και έπειτα κατευθύνθηκαν στην τράπεζα να παραλάβουν τα κέρδη τους.

Πορτραιτα φτιαγμένα από αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας!

Ο καλλιτέχνης Max Zorn αποφάσισε να μας καταπλήξει με τη δημιουργικότητά του! Εφοδιασμένος με πολλά ρολά αυτοκόλλητης ταινίας συσκευασίας και ένα νυστέρι φτιάχνει εντυπωσιακά πορτρέτα, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η… λεπτομέρεια!
perierga.gr - Πορτρέτα φτιαγμένα από αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας!

Ζωγραφίζοντας με… κρασί!





Η Ιταλίδα καλλιτέχνις Elisabetta Rogai από τη Φλωρεντία χρησιμοποιεί στα έργα της ως πηγή έμπνευσης το κρασί. Με μια διαφορά, όμως! Δεν το πίνει αλλά ζωγραφίζει με αυτό τους πίνακές της!
perierga.gr - Ζωγραφίζοντας με... κρασί!

Η φύση είναι ο καλύτερος «ζωγράφος»!





Εικόνες θαυμαστές, τοπία καταπληκτικά και πλάνα απίστευτης ομορφιάς συνθέτουν τη φύση γύρω μας, προκαλώντας τις περισσότερες φορές έκπληξη σε όσους τα αντικρίζουν.
perierga.gr - Η φύση είναι ο καλύτερος "ζωγράφος"!

Ζωντανεύοντας τα… χρυσόψαρα!

perierga.gr - Ζωντανεύοντας τα... χρυσόψαρα!
Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Riusuke Fukahori ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με την τρισδιάστατη τέχνη, αποτυπώνοντας με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο ζώα, ψάρια και φυτά όπως θα ήταν στον φυσικό τους χώρο.

Δείτε το κόσμο μέσα από τα μάτια ενός…μεθυσμένου!!!

drunk vision 01 Δείτε το κόσμο μέσα από τα μάτια ενός...μεθυσμένου!!!


Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Άνεση μέσα σε ένα σπίτι 16 τετραγωνικών!


Η πιο ξεκαρδιστική διαφήμιση για σούσι!


Τα φαινόμενα απατούν είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η παρακάτω ευφάνταστη ιαπωνική διαφήμιση για σούσι.

Μια συνηθισμένη μέρα…

Μία απολαυστική μικρού μήκους ταινία των Thomas Becker και Sebastian Stahlhofen, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με κινήσεις ακριβείας σε καθημερινές στιγμές. 

Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 χρωματιστές πόρτες!

perierga.gr - Ένα δεκαώροφο κτίριο με 1.000 πόρτες!


10 βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο

Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι καταγράφουν τις σκέψεις τους σε τοίχους σπηλιών, πέτρινες πλάκες, πάπυρους και σε βιβλία. Πολλές φορές, η δημοσίευση κάποιων σκέψεων προκάλεσε ριζοσπαστικές αλλαγές και η κοινωνία άλλαξε για πάντα. 

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο τοίχος που «παίζει» μουσική!









Η Neustadt Kunsthofpassage είναι μια μποέμικη συνοικία στη Δρέσδη της Γερμανίας, γνωστή και ως η «συνοικία των φοιτητών». Οι κάτοικοι ενός κτιρίου της περιοχής είναι, φαίνεται, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αφού αποφάσισαν να «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα!

Η… αντιμετώπιση των χρωμάτων από άνδρες και γυναίκες!


Γνωρίζουμε όλοι ότι άντρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ιδιαίτερα όσον αφορά στα χρώματα η διαφορά στο χαρακτηρισμό τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τα πιο περίεργα ψάρια που έχετε δει ποτέ





Άλλα είναι τρομακτικά, αλλά λίγο αηδιαστικά, μερικά ίσως και χαριτωμένα, δεν παύουν πάντως να είναι ξεχωριστά.

Ζωγραφίζοντας με… φιλιά!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χιούστον και από μικρή ήξερε πως ήθελε να γίνει διάσημη! Λάτρευε τα σπορ, τη μουσική και το διάβασμα, ενώ η μεγάλη της αδυναμία ήταν το μακιγιάζ, και πιο συγκεριμένα τα κραγιόν. Ροζ, πορτοκαλί, κόκκινα, φούξια… όλα τα χρώματα υπήρχαν στο τσαντάκι της, αφού δεν μπορούσε ούτε λεπτό να τα αποχωριστεί.

Τούρτες για… διαζύγια!

Αφού υπάρχουν γαμήλιες τούρτες, γιατί να μην υπάρχουν και τούρτες διαζυγίων;
Αυτό σκέφτηκε η Αγγλίδα ζαχαροπλάστης Fay Millar όταν ξεκίνησε να δημιουργεί τις πρωτότυπες αυτές τούρτες. Τώρα έχει γίνει γνωστή για αυτές και κάθε μία κοστίζει από 100 μέχρι και 2.000 ευρώ.

Οι... φυσικοί λιποδιαλύτες που δεν γνωρίζατε


Το χάσιμο λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα έχουν προ πολλού κριθεί και κατακριθεί και όλοι οι δρόμοι δείχνουν προς την έντονη άσκηση και φυσικά την ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή. Αντί να ξοδέψετε τα χρήματά σας στα δεκάδες λιποδιαλυτικά συμπληρώματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία και υπόσχονται φύκια και μεταξωτές κορδέλες, πάρτε μια… γέυση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τις τροφές εκείνες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά, (σχεδόν) ανέξοδα και χωρίς παρενέργειες.

Έξυπνα gadgets για την κουζίνα


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό ο Χίτλερ ήταν… ζωγράφος!


Πριν ξεκινήσει τον πόλεμο στον κόσμο, ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας (τρόπον τινά) επερχόμενος καλλιτέχνης, αν και αποτυχημένος! Η μεγάλη του αγάπη για τις τέχνες, και κυρίως για τη ζωγραφική, τον έκαναν να στραφεί στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης (1907-1908), από όπου, όμως, απορρίφθηκε δύο φορές, εξαιτίας της «ανικανότητάς του στη ζωγραφική!».

Γκράφιτι πέντε ορόφων βήμα-βήμα!

Μια ομάδα καλλιτεχνών στο Μόντρεαλ του Καναδά κατασκεύασε ένα «πενταώροφο» γκράφιτι, καλύπτοντας τον τοίχο ενός κτιρίου στη γωνία των οδών Madison και Sherbrooke Street West. Οι καλλιτέχνες Fluke, Guillaume Lapointe, Antonin Lambert, DoDo Ose και Bruno Rathbone πέρασαν δύο ολόκληρες εβδομάδες μέχρι να επιλέξουν την εικόνα της τοιχογραφίας και να συλλέξουν τα εργαλεία που απαιτούνται και στη συνέχεια εργάστηκαν 16 ημέρες (από την αυγή μέχρι το σούρουπο) προκειμένου να ολοκληρωθεί το απίστευτο πενταώροφο γκράφιτι.

Τι σκέφτονται οι άνδρες εκτός από το sex;


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

10+1 πράγματα που δεν ξερετε για τα όνειρα


Τα όνειρα που βλέπει ο καθένας από εμάς στον ύπνο του είναι μία από τις πιο μυστηριώδεις και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στη ζωή μας. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή κάποια όνειρα είχαν υποβληθεί προς συζήτηση και ερμηνεία ακόμη και στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας είναι τα μηνύματα από τους θεούς!

Ξέρετε ποιος είναι ο τυπικός κάτοικος της Γης;


perierga.gr - Ξέρετε ποιος είναι ο τυπικός κάτοικος της Γης;
Ο πληθυσμός της Γης αισίως έφτασε τα 7 δισεκατομμύρια! Το προσδόκιμο ζωής θα παραμείνει στα 70 χρόνια κατά μέσο όρο αλλά θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό στην Αφρική.

Λέιζερ εντοπίζει το ουίσκι «μαϊμού»!


perierga.gr - Λέιζερ εντοπίζει το ουίσκι "μαϊμού"!Η νέα μέθοδος αναλύει το φασματικό αποτύπωμα του ποτού και μπορεί να αποκαλύψει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν είναι γνήσιο ή «μαϊμού».

9 Περίεργα (παρά λίγο) κρατίδια.


Έχετε κάποιο πρόβλημα με τη χώρα σας; Γιατί να μην δημιουργήσετε μια δική σας με τους νόμους που εσείς θα επιλέξετε; Ένα μικροέθνος είναι ένα μικροσκοπικό, αυτοαποκαλούμενο κυρίαρχο κράτος.
Αν και οι ηγέτες τους ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν διάφορες εκτάσεις, συχνά δεν παρεμποδίζονται από τις άλλες χώρες, γιατί δεν αναγνωρίζονται ως επίσημα ανεξάρτητα κράτη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα μικροέθνος: ως ένα αστείο, ως μια μορφή τέχνης, για λόγους διαμαρτυρίας, ως πολιτικό ή νομικό πείραμα, ή ακόμα και για εγκληματική δραστηριότητα.

10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον ύπνο


Ο ύπνος είναι απολύτως αναγκαίος για κάθε άνθρωπο.
Κάθε θηλαστικό, πτηνό καθώς και τα περισσότερα ερπετά, αμφίβια και ψάρια χρειάζονται ύπνο για να λειτουργήσουν.
Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζετε..

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Το ωραιότερο λουλούδι στον κόσμο όταν ανθίζει… βρωμάει!!!

Η καταγωγή του φυτού είναι από τα τροπικά δάση της Σουμάτρα και χρειάζεται υγρό κλίμα για να ευδοκιμήσει, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6 μέτρα ύψος. Η άνθισή του είναι σπάνια, ενώ το λουλούδι του είναι γνωστό παγκοσμίως με την ονομασία »άνθος των πτωμάτων» (σ.σ. corpse flower), λόγω της αποκρουστικής μυρωδιάς που αναδίδει, η οποία μοιάζει με την οσμή σάρκας σε αποσύνθεση.

Λύθηκε το μυστήριο του τρυποκάρυδου!


Perierga.gr - Λύθηκε το μυστήριο του τρυποκάρυδου!
Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς χτυπά το ράμφος του χωρίς να παθαίνει κρανιογκεφαλικές βλάβες.
Το ενδιαφέρον κινέζων ειδικών κέντρισε ο τρυποκάρυδος με τα καμώματά του: οι ερευνητές βάλθηκαν να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το χαριτωμένο πουλί χτυπάει με μανία το ράμφος του στον κορμό του δέντρου χωρίς να παθαίνει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες.

Το τέρας του Λοχ Νες είναι… παλίρροια!


perierga.gr - Το τέρας του Λοχ Νες είναι... παλίρροια!Επιστήμονες του Εθνικού Ωκεανογραφικού Κέντρου της Μεγάλης Βρετανίας (NOC) υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιο μυστηριώδες ον που κινείται στη λίμνη Λοχ Νες αλλά ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που κινεί περίεργα τα νερά και τα ανασηκώνει με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι κάτι μεγάλο κινείται εκεί.

Οι Μαλδίβες… «σβήνουν» από τον παγκόσμιο χάρτη!

Επί αιώνες ο παγκόσμιος χάρτης συνεχώς μεταβαλλόταν χάρη στους εξερευνητές, είτε με την ανακάλυψη νέων περιοχών είτε με τον επαναπροσδιορισμό τους σε διαφορετικά μήκη και πλάτη. Σήμερα, και τη στιγμή που κάποιος θα νόμιζε πως οι συντάκτες των παγκόσμιων χαρτών έχουν κατασταλάξει στη μορφολογία του πλανήτη, η δέκατη τρίτη έκδοση του γνωστότερου άτλαντα στον κόσμο, του «Times Comprehensive Atlas of the World», κυκλοφορεί με αρκετά εντυπωσιακές αλλαγές που οφείλονται, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τρεις χρωματιστές λίμνες στην κορυφή ενός ηφαιστείου!

perierga.gr - Τρεις χρωματιστές λίμνες στην κορυφή ενός ηφαιστείου!
Το Kelimutu είναι ένα εντυπωσιακό ηφαίστειο που δεσπόζει στην πόλη Moni (σε υψόμετρο 1.639 μ.), στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, αποτελώντας ένα από τα πλέον αξιοπερίεργα αξιοθέατα της περιοχής, και όχι μόνο!

Γραφομηχανή τυπώνει πίνακες ζωγραφικής!


Θυμάστε τις ρετρό γραφομηχανές της δεκαετίας του 1900, αυτές τις μεγάλες και δύσχρηστες συσκευές όπου οι γραμματείς της εποχής δαχτυλογραφούσαν τα έγγραφα των προϊσταμένων τους; Για μια τέτοια θα σας μιλήσω σήμερα!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η ιστορία διάσημων προσώπων σε πόστερ!

Αν σας αρέσει η ιστορία αλλά δεν αγαπάτε το διάβασμα και δεν θέλετε, επίσης, να «χάνεστε» μέσα σε ογκώδη ιστορικά βιβλία ή εγκυκλοπαίδειες, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα «ευφυέστατα» πόστερ που σας παρουσιάζουμε.

«Επικά» έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!

perierga.gr - "Επικά" έργα τέχνης σε δέρμα με μαχαίρια!

Μοναδική «εσωτερική» παραλία στην Ιαπωνία!


Η πόλη Miyazaki στην Ιαπωνία είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο, όπου συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου, καθώς διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία και απίθανες παραλίες αλλά και έντονη νυχτερική ζωή. Το ξενοδοχείο «Phoenix Seagaia Resort» είναι επίσης γνωστό για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του, με χώρους αναψυχής, spa, πισίνες, γήπεδα τένις και γκολφ, ακόμη ζωολογικό κήπο με σπάνια είδη φυτών και ζώων αλλά και τη μοναδική «εσωτερική» παραλία στον κόσμο!

Κινούμενα σχέδια και κόμικ «ζωντανεύουν» σε ένα μουσείο!

Τα κόμικ διασκέδαζαν για δεκαετίες ολόκληρες τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους, προσφέροντας απλόχερα ένα φανταστικό ταξίδι στο μέλλον μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες τους. Αυτό είχαν στο μυαλό τους οι Δημοτικές Αρχές της πόλης Hangzhou νοτιοδυτικά της Σαγκάης στην Κίνα όταν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με σκοπό να επιλέξουν το καλύτερο project που θα τους επέτρεπε στη συνέχεια να δημιουργήσουν το πρώτο μουσείο κόμικ και κινουμένων σχεδίων στον κόσμο.

Το μαγικό «τούνελ της αγάπης»!

Στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους στη πόλη Kleven της Ουκρανίας, οι εγκαταλειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές χορτάριασαν και τα δέντρα μεγάλωσαν πολύ… Ένα μαγικό τούνελ δημιουργήθηκε, καθώς τα κλαδιά ενώθηκαν μεταξύ τους, εμποδίζοντας ακόμη και τις αχτίδες του ήλιου να εισχωρήσουν.

Οι πιο έξυπνες διαφημίσεις φαρμάκων που έγιναν ποτέ!

perierga.gr - Οι πιο έξυπνες διαφημίσεις φαρμάκων που έγιναν ποτέ!

Οι φαρμακευτικές διαφημίσεις ήταν πάντα αρκετά δημοφιλείς στον κόσμο, μαζί με τις διαφημίσεις των τροφίμων και των ποτών. Η δημιουργικότητα, το χιούμορ και η φαντασία ξεφεύγουν πολλές φορές από τα όρια της πραγματικότητας, συνθέτοντας μερικές από τις πιο έξυπνες διαφημίσεις φαρμάκων στον κόσμο.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Το αλάτι αυξάνει 6 φορές τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων!

perierga.gr - Το αλάτι αυξάνει 6 φορές τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων!Ερευνητές στην Σιγκαπούρη ανέπτυξαν μια επαναστατική μέθοδο αύξησης της χωρητικότητας των σκληρών δίσκων. Χρησιμοποίησαν χλωριούχο νάτριο και αύξησαν τον διαθέσιμο χώρο των σκληρών δίσκων που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κατά έξι φορές σε σχέση με τους υπάρχοντες.

Άρωμα σε χάπι: Μην το ψεκάσεις… Πιες το!


perierga.gr - Άρωμα σε χάπι: Μην το ψεκάσεις, να το καταπιείς!Μια νέα εταιρεία από το Άμστερνταμ αναπτύσσει μια επαναστατική φόρμουλα ενός αρώματος… σε χάπι!

Πώς προέκυψε το «δαγκωμένο μήλο» της Apple;


Οι πιο απρόβλεπτες… έσχατες επιθυμίες διασήμων!


Μπορείτε να λύσετε το γρίφο του Αϊνστάιν;


Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δείτε πως ήταν 25 διάσημοι ποδοσφαιριστές όταν ήταν παιδιά



Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν...


Το μουσείο του ανθρώπινου σώματος!





Το Μουσείο του ανθρώπινου σώματος ( Corpus Museum of Human Body) βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού A44 ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη.

Απιστευτες κουπες



Εντυπωσιακα μινι αυτοκινητα


Τα ακριβότερα υλικά στον κόσμο

Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει το χρυσό με ένα από τα πλέον ακριβά μέταλλα, υλικά ή ουσίες στον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται ούτε στην πρώτη δεκάδα με αυτά που μπορούν να βρεθούν ή να παραχθούν.
Αντίθετα, υπάρχουν αρκετά άλλα με πολλαπλάσιο κόστος.

Celebrities χωρις μακιγιαζ

Περιεργα gadgets


Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Αυτο το στηθος κρυβει μια εκπληξη

Eκπληκτικο παρκο-ψευδαισθηση



Ο «Κήπος των Θετικών Επιστημών» κάνει τη θεωρία… πράξη!


Ο «Κήπος των Θετικών Επιστημών» βρίσκεται στη Σκωτία, στο Portrack House κοντά στο Dumfries. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον  Charles Jenks και τη σύζυγό του Maggie, πριν από 20 περίπου χρόνια, το 1989, ενώ ολοκληρώθηκε το 2007.
perierga.gr - Ο "Κήπος των Θετικών Επιστημών" κάνει τη θεωρία... πράξη!

Νομίζεις ότι τα έχεις ακούσει όλα στις συνεντεύξεις για δουλειά; 10+1 ερώτησεις που θα σας καραφλιάσουν


Οι πιο παράξενες ερωτήσεις από αμερικανικές εταιρείες... Όταν κάθεστε σε μια συνέντευξη για δουλειά σε μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, το πιο πιθανό είναι να περιμένετε για ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των ικανοτήτων σας και των εμπειριών σας, όμως δεν είναι πάντα όλα όπως τα περιμένουμε.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τρεις προσθήκες στον Περιοδικό Πίνακα!


Το πιο αποτελεσματικό ξυπνητήρι





Πόσοι απο εσάς έχετε αργήσει στη δουλεία ή στο μάθημα λόγο του οτι δεν ξυπνήσατε έγκαιρα?
Πολλοί είμαι σίγουρος. Δείτε στο βίντεο ένα “ξυπνητήρι” το οποίο θα σας ξυπνήσει για τα καλά και δεν θα αργήσετε ξανά πουθενά! (καλά μπορεί να αργήσετε γιατί θα είστε στα επείγοντα)

13 χρήσεις για ένα μπουκάλι Βότκα!


Το πιο μικροσκοπικό ενυδρείο στον κόσμο

Ο Ρώσος, Anatoly Konenko, έχει πάθος με τις μινιατούρες! Το 1996 κέρδισε ρεκόρ Γκίνες για το μικρότερο βιβλίο στον κόσμο, ενώ πάμπολλα είναι τα αντικείμενα που έχει κατασκευάσει σε μικροσκοπικό μέγεθος!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εξώδικο Ψωμιάδη για το «Αγαπούλα την… κουκούλα»!




Όπως αποκαλύπτει το «newsbomb.gr» ο Μάκης Ψωμιάδης απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρόμενος εντονότατα, όχι για τις συνθήκες κράτησής του, αλλά για την πολυσυζητημένη ατάκα «Αγαπούλα την... κουκούλα»! Ο «Big Mak» επιφυλασσόμενος να διεκδικήσει αποζημίωση λόγω «ηθικής βλάβης», ζητά από τη γνωστή τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να σταματήσει άμεσα την προβολή των συγκεκριμένων διαφημιστικών μηνυμάτων, τα οποία -όπως υποστηρίζει- θίγουν βάναυσα την προσωπικότητά του.

Τα 8 ακριβότερα φαγητά στον κόσμο!


Γλυπτα απο αμμο


Εντυπωσιακες φωτογραφιες εντομων

Δεν θα πίνουμε νερό.Θα το τρώμε!





Θα πούμε το νερό νεράκι στα επόμενα χρόνια!... 

Τεστ! Μήπως είστε SLIders;



Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων "SLIders", τα συναντάμε καθημερινά γύρω μας. Άλλοι τους δίνουμε "ανεξήγητη" και "μεταφυσική" διάσταση και άλλοι τα προσπερνάμε θεωρώντας τα απολύτως φυσιολογικά!

Τα 10 πιο παράξενα Μπαρ στον κόσμο


Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Χρήσιμες συμβουλές για όλους!


Προφυλακτικά κατά του βιασμού



Προφυλακτικά κατά του βιασμού

Μοντέρνα αρχιτεκτονική στο ΜΙΤ





Perierga.gr - MITΤο κτήριο Ray and Maria Stata Center (ή κτήριο 32) επιφάνειας 67000 τ.μ. είναι ένα ακαδημαϊκό συγκρότημα που σχαδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Frank Gehry, κάτοχο βραβείου Pritzker, για το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσσέτης (MIT). Το κτήριο εγκαινιάστηκε στις 16 Μαρτίου του 2004.
Βασικοί χορηγοί της κατασκευής ήταν το ζεύγος  Ray και Maria Stata ενώ ανάμεσα στους υπόλοιπους χορηγούς βρίσκεται επίσης ο Bill Gates.

Παράξενοι χώροι αναψυχής με θέα το βυθό!



Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Το μεγαλύτερο «ενυδρείο» της Ευρώπης στη Βαλένθια



Το Ωκεανογραφικό Μουσείο αποτελεί τμήμα ενός κτιριακού συμπλέγματος που ονομάζεται «Ciutat de les Arts I de les Ciences», το οποίο σχεδίασε ο Σαντιάγο Καλατράβα, και αποτελεί το μεγαλύτερο «ενυδρείο» της Ευρώπης. 50.000 περίπου είδη ψαριών και θηλαστικών -μεταξύ των οποίων καρχαρίες, δελφίνια, πιγκουίνοι, τροπικά είδη ψαριών αλλά και φάλαινες- φιλοξενούνται στις 5 από τις 10 »περιοχές» του πάρκου, καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα του πλανήτη, ενώ σε ειδικό χώρο ζουν περίεργα είδη πτηνών από όλο τον κόσμο αλλά και ερπετά.

Μια συλλογή από δαχτυλίδια που σίγουρα δεν έχετε... ξαναδεί


Δραματικά «προβλήματα» του μοντέρνου κόσμου





«προβληματα» του μοντέρνου κόσμου (1)

Ποιος ήταν ο ρόλος του πρώτου δονητή;




Δονούμενα τραπέζια με παροχή αέρα, υδροκίνητα ντους, τρανταζόμενες καρέκλες, ταλαντευόμενα καθίσματα και άλλα παράξενα και τρομακτικά αντικείμενα παρέλαυναν από τα ιατρεία για να βρεθεί μια κάποια λύση στην πάθηση που από τον 5ο π.Χ. αιώνα ακόμα είχαν ονομάσει "υστερία".

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Έπιπλα σχεδιασμένα με χιούμορ





Ίσως να μειώνεται λίγο η χρηστικότητά τους αλλά σίγουρα θα αποτελέσουν ένα κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα των επισκεπτών. Έπιπλα σχεδιασμένα με χιούμορ και φυσικά αρκετή δόση δημιουργικότητας.

Αν τα σήματα γνωστών εταιρειών είχαν ειλικρίνεια







Αν βλέπετε λουλούδια, δείτε καλύτερα…


Οι μοναδικοί πίνακες ενός τυφλού ζωγράφου


Perierga.gr - Οι μοναδικοί πίνακες ενός τυφλού ζωγράφου





Ο Esref Armagan γεννήθηκε τυφλός αλλά έμαθε μόνος του να διαβάζει και να γράφει. Σήμερα είναι ένας πετυχημένος ζωγράφος, με τα έργα του να έχουν εκτεθεί σε δεκάδες εκθέσεις. Η μοναδική του τεχνική, του επιτρέπει να μπορεί να ζωγραφίζει χωρίς καμία απολύτως βοήθεια.

10 αντικείμενα που δεν θα αγοράζατε …ποτέ!





Ο δημιουργός τους ονομάζεται Sebastian Errazuriz, γεννήθηκε το 1977 στη Χιλή και σήμερα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν ως «τρελό» καλλιτέχνη αλλά και ως έναν από τους πλέον ταλαντούχους σχδιαστές του αιώνα μας.
perierga.gr - 10 αντικείμενα που δεν θα αγοράζατε ποτέ!

Φυλακή… πολυτελείας στη Νορβηγία

Perierga.gr - Φυλακή πολυτελείας στη Νορβηγία