Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τα 10 πιο «άκυρα» ονόματα κρασιών


Πολλές εταιρείες κρασιού είναι πρόθυμες να κάνουν τα πάντα για να δουν τις πωλήσεις του προϊόντος τους να εκτοξεύονται. Ακόμη και να του δώσουν το πιο παράξενο, το πιο ασυνήθιστο όνομα για κρασί.
Αρκετές από αυτές μάλλον τα κατάφεραν. Είδαν την ιδέα τους να πιάνει τόπο και τις πωλήσεις να ανεβαίνουν καθημερινά. Άλλωστε ακόμη και αυτοί που δεν πίνουν κρασί, μόνο από το όνομα του και την εμφάνιση δεν θα πάρουν ένα μπουκάλι σπίτι να το δείξουν στους φίλους τους;


1. “Fat Bastard”
Τα 10 πιο "άκυρα" ονόματα κρασιών
Αυτό το γαλλικό κρασί με το «ευγενικό» όνομα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ δημοτικότητας στις ΗΠΑ. Πουλάει ετησίως πάνω από 400.000 κουτιά! Ανήκει σε μια αγγλο-γαλλική εταιρεία και πρόσφατα το περιοδικό BusinessWeek το χαρακτήρισε  εμπορικό φαινόμενο.


2. «Bitch»
Bitch
Bitch
Αυτό το κρασί της Αυστραλίας, εκτός από το πρωτότυπο όνομα έχει και εντυπωσιακή γεύση, σύμφωνα τουλάχιστον με όσους το έχουν δοκιμάσει. Το όνομα «Bitch» δεν υπάρχει γραμμένο μόνο στην κεντρική ετικέτα. Στην πίσω πλευρά επαναλαμβάνεται 77 φορές και ακολουθεί η φράση «and Bitch some more»!


3. “Vampire Wines”
Vampire Wines
Οι φήμες λένε ότι οι αμπελώνες από τους οποίους φτιάχνεται το κρασί, στην πραγματικότητα ανήκουν σε μια οικογένεια βαμπίρ και ο ιδρυτής της εταιρείας, ένας δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, στην πραγματικότητα είναι απλά ο «μπροστινός». Ο ίδιος πάντως το διαψεύδει..


4. «Oops»
Oops
Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι στην ετικέτα και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε λάθος είδος σταφυλιών. Έτσι οι κατασκευαστές με αρκετή δόση χιούμορ αποφάσισαν να το ονομάσουν «Oops!»


5.»Cheap Wine»
Cheap Wine
Η συγκεκριμένη εταιρία από το New Mexico παράγει φτηνό κρασί και φροντίζει να το διαφημίζει ακόμη και στον τίτλο του..


6. «Elephant on a Tightrope»
Elephant on a Tightrope
Οι κατασκευαστές του Γαλλικού κρασιού με το παράξενο όνομα έχουν μια πολύ καλή εξήγηση για το όνομα που διάλεξαν.  Μετά από έρευνες ανακάλυψαν ότι ο ελέφαντας είναι γνωστός για την εξαιρετική ισορροπία αλλά και την έντονη αίσθηση της όσφρησης. Και τα δύο είναι απαραίτητα για το κρασί. 
Αν και τα δυο βρίσκονται στη σωστή αναλογία, το κρασί γίνεται απόλυτα ισορροπημένο, σαν ελέφαντας πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Δεκτή η εξήγηση!


7. «Cat’s Pee on a Gooseberry Bush»
Cat's Pee on a Gooseberry Bush
Αν σας φαίνεται παράξενο το όνομα του κρασιού της φωτογραφίας, που να σας πούμε και τα υπόλοιπα που παρασκευάζει η συγκεκριμένη εταιρία. Fat Cat Chardonnay, Sally Cat Pinot Noir, Tom Cat Merlot. Είπατε τίποτα;


8. «Mad Housewife»
Mad Housewife
Απευθύνεται κυρίως στο γυναικείο φύλο. Κάτω από το όνομα υπάρχει και ο υπότιτλος: «Τι είναι η ευτυχία χωρίς λίγο κρασί;»


9. «Sexy»
Sexy
Αυτό το κρασί από την Πορτογαλία, ίσως και λόγο ονόματος, είναι αναγνωρισμένο διεθνώς!


10. «USB»
USB
Λόγω αλλαγών στην νομοθεσία κάθε κρασί «Port» που δεν εμφιαλώνεται στην Πορτογαλία δεν επιτρέπεται να επισημαίνεται ως τέτοιο με κανέναν τρόπο. Μια εταιρεία από την Καλιφόρνια βρήκε έναν μοναδικό τρόπο να λύσει το πρόβλημα…


Πηγή: http://www.dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου