Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η αμαξοστοιχία που πιάνει τα 482 χλμ/ώρα


Η νέα δοκιμαστική υπερταχεία της Κίνας σπάει κάθε ρεκόρ ταχύτητας! Αυτό σημαίνει ότι το νέο τρένο ξεπερνά κατά 150 χλμ τα τρένα που κατείχαν μέχρι σήμερα το ρεκόρ ταχύτητας. 




Το νέο αυτό τρένο έχει κατασκευαστεί από πλαστικά υλικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα και σύμφωνα με τον ειδικό στις κατασκευές τρένων Shen Zhiyun η εμφάνισή του θυμίζει αρχαίο σπαθί κινεζικών φυλών.

Νωρίτερα το 2011 η κυβέρνηση της Κίνας είχε αποκαλύψει την υπερταχεία που μπορούσε να καλύψει το ταξίδι 824 μιλίων ανάμεσα σε Πεκίνο και Σαγκάη μέσα σε πέντε ώρες φτάνοντας τα 321 χλμ/ώρα και έχοντας μέση ταχύτητα τα 265 χλμ/ώρα.

Ο πρόεδρος του σιδηροδρομικού δικτύου της Κίνας, Zhao Xiaogang, δήλωσε ότι τα τρένα στην Κίνα δεν είναι ακόμα ανάγκη να ταξιδεύουν με τόσο μεγάλες ταχύτητες. «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της λειτουργίας των τρένων» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στην Κίνα υπάρχει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο για υπερταχείες στον κόσμο με περισσότερα από 8.000 μίλια γραμμών να συνδέουν τη χώρα, ενώ το 2015 αναμένεται να προστεθεί γραμμή ακόμα 8.000 μιλίων.



Πηγή: kamikazi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου