Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Στο «σφυρί» πάνω από 5.000 αντικείμενα του Τιτανικού τον Απρίλιο στη Νέα ΥόρκηΠερισσότερα από 5.000 αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του Τιτανικού θα πωληθούν σε δημοπρασία που θα γίνει στη Νέα Υόρκη στις 15 Απριλίου, ακριβώς εκατό χρόνια από τη βύθιση του διάσημου πλοίου που μετέφερε τότε 2.208 επιβάτες.

Η εταιρεία RMS Titanic, θυγατρική της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων Premier Exhibitions και μόνος κάτοχος των δικαιωμάτων για τα αντικείμενα αυτά δήλωσε ότι ζήτησε από τον οίκο δημοπρασιών Guernsey's της Νέας Υόρκης να οργανώσει την πώληση.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου, την επέτειο του ναυαγίου του Τιτανικού, που βυθίστηκε κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Μεγάλης Βρετανίας στη Νέα Υόρκη, αφού συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στα ανοιχτά της Νέας Γης (Καναδάς).

Καμία τιμή δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής, αλλά η Premier Exhibitions είχε εκτιμήσει τα αντικείμενα σε 189 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

«Ελπίζουμε να βρούμε έναν αγοραστή, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει ζωή στη συλλογή και στην περιοχή του ναυαγίου» αναφέρει ο πρόεδρος της RMS Titanic Κρίστοφερ Νταβίνο.

Καμία εξήγηση δεν δόθηκε για την πώληση, αλλά η Premier Exhibitions τον περασμένο μήνα αναδιοργάνωσε τη διαχειριστική της ομάδα μετά την ανακοίνωση ζημιών το δεύτερο τρίμηνο, περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της χαμηλής συμμετοχής στις εκθέσεις της.


Μια 3D έκδοση του «Τιτανικού» του Τζέιμς Κάμερον (1997) θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά στις 6 Απριλίου.

Στο μεταξύ, με αφορμή την μαύρη επέτειο, η εταιρεία Deep Ocean Expeditions, προγραμματίζει επισκέψεις στο ναυάγιο τον Ιούλιο του 2012. Το ταξίδι θα διαρκεί 12 μέρες και θα κοστίζει 59.680 δολάρια.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου