Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Το αυτοκίνητο που ξεκινά μόνο αν αναγνωρίσει τα... οπίσθιά σας





Μηχανικοί του Advanced Ινστιτούτου Βιομηχανικής Τεχνολογίας στο Τόκιο...έχουν αναπτύξει ένα νέο βιομετρικό αντικλεπτικό σύστημα αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί το μοναδικό σχήμα των οπισθίων σας για να σας ταυτοποιήσει.

Το κάθισμα του οδηγού είναι εξοπλισμένο με 360 αισθητήρες που ανιχνεύουν την πίεση με μία κλίμακα από το μηδέν έως το 256. Κάθε ανάγνωση είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να δημιουργήσει μία 3-D εικόνα, που πρακτικά θα πρόκειται για ένα τρισδιάστατο μοντέλο των… οπισθίων σας, το οποίο και θα λειτουργήσει ως προσωπικό αναγνωριστικό στοιχείο. Οποτεδήποτε κάποιος κάθεται στη θέση του οδηγού, το σύστημα αναλύει και ανιχνεύει αυτό το προσωπικό χαρακτηριστικό και αν το αυτοκίνητο δεν επαληθεύσει ότι πρόκειται για κάποιο γνωστό «πρόσωπο» τότε αρνείται να ξεκινήσει.

Οι μηχανικοί πίσω από το πρωτότυπο αυτό αντικλεπτικό σύστημα, αναφέρουν ότι ήταν σε θέση να εντοπίσει έξι διαφορετικούς δοκιμαστές με ακρίβεια 98%, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι γίνεται εάν, φερ’ ειπείν κάποιος κουβαλάει κάποιο πορτοφόλι στην πίσω τσέπη ή αν πάρει βάρος ο οδηγός τι θα γίνεται.



Πηγή: kamikazi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου