Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δέκα παράξενα μαγαζιά σε όλο τον κόσμο!


Γιορτές έρχονται και, αν τα οικονομικά σας αντέχουν, θα έχετε προγραμματίσει κάποιο ταξιδάκι στο εξωτερικό. Γίνονται όμως Χριστούγεννα στο εξωτερικό χωρίς τα ανάλογα «λάφυρα» από souvenir shops;

Κάπως έτσι σκέφτηκε το ταξιδιωτικό site VirtualTourist.com. Φρόντισε λοιπόν να ανακαλύψει τα πιο ασυνήθιστα μαγαζάκια στις μεγάλες τουριστικές μητροπόλεις του πλανήτη, οι ιδιοκτήτες των οποίων πολεμούν την κρίση με φαντασία. Ακόμη λοιπόν κι αν το budget δεν επιτρέπει χριστουγεννιάτικο ταξίδι, παραδειγματιστείτε από τις ιδέες τους και, γιατί όχι, βάλτε μπροστά το δικό σας ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο.
The Evolution Store, Νέα Υόρκη
Τι δουλειά έχει ο Δαρβίνος στο Σόχο; Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών μπαίνει στο εμπόριο, και το νεοϋορκέζικο κατάστημα αποφασίζει να φέρει στην trendy συνοικία ένα μικρό «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας». Το μαγαζί είναι γεμάτο κρανία, βραζιλιάνικα πετρώματα και απολιθώματα, ενώ διαθέτει το δικό του Τμήμα Εντομολογίας, με μια «ζηλευτή» ποικιλία εντόμων, από πεταλούδες μέχρι σκορπιούς. Φυσικά, όλα είναι διαθέσιμα προς αγορά.
Duke of Uke, Λονδίνο
Πρόκειται για τον ένα και μοναδικό εμπορικό «δούκα» που εξειδικεύεται στα γιουκαλίλι και στα μπάντζο στην Αγγλία. Φυσικά, το κατάστημα διαθέτει μεγάλη γκάμα μουσικών οργάνων, όπως vintage γιουκαλίλι, κιθάρες, ακουστικά μπάσα, μαντολίνα και αρμόνικες, ωστόσο τα δύο πρώτα είναι αυτά στα οποία θεωρείται αυθεντία. Προσφέρει μάλιστα ειδικά μαθήματα γιουκαλίλι και φιλοξενεί events με μουσικούς του συγκεκριμένου οργάνου.
Colette, Παρίσι
Το παριζιάνικο Colette είναι μία πραγματική lifestyle boutique, στην οποία μπορεί κανείς να βρει προϊόντα που ανάγονται σε «τέχνη». Εκεί συχνάζει η τελευταία λέξη της γαλλικής μόδας, καθώς και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες του Παρισιού. Στον κάτω όροφο, λειτουργεί το –μοναδικό απ’ όσο ξέρουμε- water bar της Ευρώπης, που σερβίρει 100 διαφορετικά είδη μεταλλικού νερού.

L’ Usine and La Cafeteria, Ho Chi Mink, Βιετνάμ
Κάτω από την στέγη του, συνδυάζει μία fashion boutique, μία καφετέρια, μια γκαλερί τέχνης, και όλα αυτά σε ένα ιστορικό αποικιακό γαλλικό κτίριο. Η διακόσμηση έχει χρώμα εμπνευσμένο από την εποχή της Ινδοκίνας, ενώ οι fusion γεύσεις του παραπέμπουν σε γαλλικό μπιστρό. Στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει εξειδικευμένα προϊόντα, από ρούχα που ταιριάζουν στο νοτιανατολικό ασιατικό κλίμα μέχρι vintage ποδήλατα.
Jamonisimo, Βαρκελώνη
Τοποθετημένο στην γειτονιά Eixample της Βαρκελώνης, το συγκεκριμένο κατάστημα ειδικεύεται σε ό,τι έχει να κάνει με το… ζαμπόν. Από χοιρινό που έχει εκτραφεί αποκλειστικά με βελανίδια, μέχρι τα ειδικά «χαμόν» με τα ονόματα recebo και chorizo, το Jamonisimo μπορεί να σας συσκευάσει αεροστεγώς την κρεατοφαγική πραμάτεια του για να την πάρετε μαζί σας. Για την γεύση τους άλλωστε εγγυώνται μεγάλοι σεφ που «συχνάζουν» στο κατάστημα, όπως οι Ferran Adria, Alain Ducasse και Anthony Bourdain.
Deyrolle, Παρίσι
Λειτουργεί από το 1831, και πουλά για σουβενίρ… ταριχευμένα ζώα. Από ζέβρες μέχρι μαύρα κοράκια, τα ελαφρώς ανατριχιαστικά πλάσματα που συχνάζουν στο Deyrolle έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη και έχουν γίνει μέχρι και ετήσιο ημερολόγιο για το 2012, το οποίο πωλείται στο κατάστημα αλλά και online.
Lock Cha Tea Shop, Χονγκ Κονγκ
«Αδελφάκι» του Μουσείου των Κινέζικων Αποθηκών του Τσαγιού» στο κέντρο της πόλης, το συγκεκριμένο κατάστημα, εκτός από την εκ των ων ουκ άνευ τσαγερί, διαθέτει τεράστια ποικιλία σπάνιων τσαγιών αλλά και εξαρτημάτων για να απολαύσετε το ρόφημα. Επίσης, στο ίδιο κτίριο θα βρείτε vegetarian εστιατόριο που εξειδικεύεται στα κινέζικα «dim-sum» (μικρές μερίδες κινέζικων λαχανικών), στο οποίο προσφέρονται και ειδικά μαθήματα τσαγιού.
La Manual Alpargatera, Βαρκελώνη
Αν σας αρέσουν οι εσπαντρίγιες, αυτό είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Οι δημιουργίες τους ντύνουν τα πόδια διασημοτήτων όπως του Michael Douglas, της Catherine Zeta Jones, του Jack Nicholson, ακόμη και του Πάπα. Είτε κλασσικά είτε μοντέρνα, σε κάθε πιθανό χρώμα, τα υποδήματα του La Manual Alpargatera διεκδικούν τον τίτλο του πιο αυθεντικού ισπανικού σουβενίρ.

A+R, Βενετία, ΗΠΑ
Ανάμεσα στα café και τα ανθοπωλεία της πόλης της Καλιφόρνιας, το A+R καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην αγορά της αμερικανικής πολιτείας, αυτό του design. Εδώ προσφέρεται κάθε πιθανό καθημερινό αντικείμενο, από κούπες και κανάτες μέχρι μικροαντικείμενα με πολύ ιδιαίτερο design.
Yastik, Κωνσταντινούπολη
Η μόδα έρχεται και φεύγει, αλλά το ανατολίτικο σχέδιο –το λεγόμενο ikat pattern- παραμένει σταθερό σε κάθε λογής προϊόν, από χαλιά και καναπέδες μέχρι πορσελάνη και γυναικεία φορέματα. Το Yastik στην Πόλη παίρνει την παράδοση του σχεδίου και την μεταφέρει στο… προσκεφάλι σας –το όνομα του σημαίνει μαξιλάρι- επιδεικνύοντας την μεγαλύτερη ποικιλία ikat στο showroom του καταστήματος. Παράρτημά του υπάρχει και στο Λονδίνο.
πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου