Την παράσταση έχει κλέψει το τελευταίο διάστημα ο Μανώλης Μαυροματάκης, υποδυόμενος στο τελευταίο διαφημιστικό σποτάκι της Cosmote, τον κλασικό καντινέρη που πουλάει λουκάνικα έξω από το γήπεδο, δίνοντας ρεσιτάλ ατάκας για να προσεγγίσει τους πεινασμένους οπαδούς.
Ο «γιατρός της πείνας», μπορεί στην διαφήμιση να έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι είναι πραγματικά ένας καντινιέρης, ωστόσο πρόκειται για έναν εξαίρετο και βραβευμένο ηθοποιό με λαμπρή καλλιτεχνική πορεία στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο και συμμετοχή σε σπουδαία έργα. Ο, κατά τα άλλα, «γκουρμές» είναι βραβευμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός έχοντας αποσπάσει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Δράμας, για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.
Η πορεία του όμως στην τέχνη δεν αρχίζει ούτε τελειώνει εκεί. Ο Μαυροματάκης είναι... άμεσος, απλός και απολαυστικός σ’ έναν σκηνικό χώρο που γνωρίζει καλά, το θέατρο, και σ’ ένα υποκριτικό είδος που ξέρει πώς να αναδείξει. Δεν θα ήταν παράτολμο αν έλεγε κάποιος ότι η παρουσία του σε παραστάσεις λειτουργεί σαν ένα είδος κομπέρ που μετέχει όμως ενεργά στη θεατρική πράξη. Ο Μαυροματάκης έχει επιθεωρησιακά στοιχεία στο παίξιμο του με την έννοια της αμεσότητας και της επικοινωνίας με το κοινό. Ενδεικτικό της μέχρι τώρα καριέρας του είναι ότι όχι μόνο παίζει στο θέατρο αλλά σκηνοθετεί παραστάσεις και ταινίες που έχουν αποσπάσει μόνον κολακευτικά σχόλια.
Συνοπτικά έχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής στις εξής ταινίες:
Μαριονέτα - Marionette (2007)
Uranya (2006)
Το Ονειρο του Σκύλου - A Dog’s Dream (2005)
Quo Vadis (2004)
Μπραζιλερο (2001)
Ενας Λαμπερός Ηλιος - A Bright Shinning Sun (2000)
Η Γωνία του Παραδείσου (1998)
Πριν το Τελος του Κοσμου – Before the End of the World (1996)
Ελεύθερη Κατάδυση - Love Knot (1995)
Λευτέρης Δημακόπουλος - Lefteris (1993)
Στο θέατρο ξεπέρασε τον εαυτό του στην παράσταση «Ο Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία» ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Πάνο Κοκκινόπουλο έχοντας εμφανιστεί σε επεισόδια του Κόκκινου Κύκλου. Όπως και να έχει, ως «γιατρός της πείνας» κατάφερε όχι μόνο να μας πείσει για τα χόντ ντογκ του, αλλά και να μας προκαλέσει… ξεσπάσματα γέλιου εντός του ολίγου διαφημιστικού χρόνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου