Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Το μουσείο των απανταχού χωρισμένων


Το μουσείο των απανταχού χωρισμένων
Ραβασάκια από τις πρώτες μέρες του φλερτ, αρκουδάκια από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, χειροπέδες από τις καυτές νύχτες, κινητά τηλέφωνα με μηνύματα γεμάτα υπονοούμενα… Τα δώρα και τα αντικείμενα που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι την περίοδο που είναι φουλ ερωτευμένο είναι προορισμένα να καταλήξουν στα σκουπίδια ή ακόμα στο τζάκι, όταν η σχέση αυτή διαλυθεί.
Eνα ζευγάρι όμως από την Κροατία που χώρισε διατηρώντας φιλικές σχέσεις αποφάσισε να δώσει νέα ζωή σε όλα αυτά τα αναμνηστικά από ειδύλλια που είχαν άδοξο τέλος, εκθέτοντάς τα στο Μουσείο των Διαλυμένων Σχέσεων.
Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα ανήκει στην κινηματογραφική παραγωγό Ολίνκα Βίστικα και τον καλλιτέχνη Ντράζεν Γκρούμπισιτς. Ηταν πριν από οχτώ χρόνια, όταν ο τετραετής δεσμός τους έλαβε τέλος. Το ζευγάρι όμως αποφάσισε να μην αντιμετωπίσει τον χωρισμό του ως κάτι λυπηρό, αλλά αντίθετα να γιορτάσει την περίοδο που έμεινε μαζί. Κάπως έτσι, λοιπόν, έκανε την αρχή και συγκέντρωσε αγαπημένα αντικείμενα που είχε ανταλλάξει στο διάστημα των τεσσάρων χρόνων και στη συνέχεια ζήτησε και από χωρισμένους φίλους του να του δωρίσουν παλιά ερωτικά ενθύμια. Μέσα σε λίγο καιρό η συλλογή μεγάλωσε εντυπωσιακά και πλέον περιοδεύει ανά την Ευρώπη – αυτές τις μέρες εκτίθεται στο Λονδίνο.
Μεταξύ των εκθεμάτων, πέρα από ερωτικές επιστολές, αρκουδάκια και ερωτικά αξεσουάρ, μπορεί να δει κανείς καυτά εσώρουχα με σημειώσεις τύπου «Ηταν τόσο φτηνός και ελεεινός όσο και τα δώρα του». Ακόμα, εκτίθενται κλειδιά από ερωτικές φωλίτσες, κινητά τηλέφωνα με φραγή κλήσεων, αλλά και ένα προσθετικό πόδι με τη λεζάντα «Αυτό άντεξε περισσότερο από την αγάπη μας».

Πηγή: espressonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου