Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

CNN: Τα 8 μεγαλύτερα τεχνολογικά γεγονότα του 2011


Το 2011 ήταν μια χρονιά με πολλά και σημαντικά γεγονότα στο χώρο της τεχνολογίας...Πρωτοπόροι της τεχνολογίας έχασαν τη ζωή τους και οι νέες τάσεις στον κυβερνοχώρο δημιούργησαν νέες προκλήσεις ενώ φέτος ήτα και η χρονιά των Smartphones των οποίων οι πωλήσεις είχαν μεγάλη αύξηση.


Το CNN έφτιαξε μια λίστα με τα 10 δέκα σημαντικότερα τεχνολογικά γεγονότα του 2011:




1. Ο θάνατος του Steve Jobs
Η Apple αλλά και όλος ο τεχνολογικός κόσμος έχασαν έναν πρωτοπόρο της τεχνολογίας. Ο θάνατός του στις 5 Οκτωβρίου μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση ενώ στα μαγαζιά της Apple σχηματίστηκαν ουρές από κόσμο που άφηνε λουλούδια και κεριά.

2. Ta social media - ένα εργαλείο για διαδηλωτές
Μια χρονιά με πολλούς επαίνους ήταν το 2011 για το Facebook, το Twitter και το YouTube, αφού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση των επαναστατικών μηνυμάτων στην εξέγερση που ανέτρεψε τον μακροπρόθεσμο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και όχι μόνο..
Στο Λονδίνο, οι συμμετέχοντες στις ταραχές χρησιμοποιούσαν το BlackBerry Messenger για να καλέσουν σε συγκέντρωση τους υπόλοιπους.


3. Anonymous
H μάσκα του Guy Fawkes εμφανίστηκε ξαφνικά στο διαδίκτυο για να εκπροσωπήσει τους Anonymous..
Τα μέλη της ομάδα βγήκαν φέτος στο Internet τροφοδοτώντας ηλεκτρονικές επιθέσεις στο Facebook, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις τράπεζες.


4. Tablets
Η αγορά γνωρίζει ένα νέο κύμα καταναλωτών που μαζικά αγοράζουν tablets. Η μαζική αυτή κίνηση ξεκίνησε μετά την τεράστια απήχηση και επιτυχία του iPad της Apple. Ολοένα και περισσότερα έσπευσαν να αγοράσουν τον υπολογιστή ταμπλέτα ή κάποια απομίμηση του.


5. Η «τριβή» στο Facebook
Έτσι τουλάχιστον το ονομάζουν ο Ζούκερμπεργκ και οι συνεργάτες του και εννοούν τη νέα εφαρμογή του Facebook με την οποία οι φίλοι μπορούν να βλέπουν τι άρθρα διαβάσαμε πρόσφατα. Αυτό αποτέλεσε και ένα μεγάλο όχημα των διαφημιστικών εταιρειών.

6. «Πόλεμος» ευρεσιτεχνίας
Τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα των κινητών, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Google, HTC, η Microsoft, η RIM και Samsung, έχουν εμπλακεί σε ένα τεράστιο παιχνίδι ευρεσιτεχνίας.
Αυτές οι εταιρείες έχουν καταθέσει αγωγές σε χώρες σε όλο τον κόσμο και αναζητήσουν συμφωνίες παραχώρησης αδειών εκμετάλλευσης ή ζητούν να εμποδίσουν την πώληση των προϊόντων των ανταγωνιστών.


7. Google +
Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο από το χρόνο τους για τα κοινωνικά δίκτυα παρά στην αναζήτηση στο Web. Με άλλα λόγια, περισσότερο Facebook και λιγότερο Google.
Έτσι, το Google αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του Facebook, το Google +. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και να περιηγηθούν σε ενημερώσεις των φίλων τους.

8. Η Apple γίνεται η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο
Όταν ο Jobs επέστρεψε στην Apple το 1997, είπε ότι η εταιρεία βρισκόταν λίγες εβδομάδες πριν από τη χρεοκοπία. Κατά την επόμενη δεκαετία έκανε μια αριστοτεχνική ανατροπή μετατρέποντας την Apple στην πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση.


Πηγή: http://www.kamikazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου