Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πώς επιλέγουμε ποιον θα κάνουμε φίλο στο facebook; (Και ποιον θα διαγράψουμε…)


Το να τακτοποιουμε κάθε τόσο τις επαφές μας στο facebook, είτε προσθέτοντας φίλους, είτε … διαγράφοντας κάποιους από αυτούς, είναι μία αρκετά πολύπλοκη αλλά και αναγκαία διαδικασία.
Με ποιο σκεπτικό, όμως, επιλέγουμε ποιους θα κάνουμε φίλους και με ποιους θα σταματήσουμε να μοιραζόμαστε την ψηφιακή μας πραγματικότητα; Η NM Incite μάζεψε και ανέλυσε στατιστικά που υποδεικνύουν τα εξής ενδιαφέροντα:
Ο πιο σημαντικός λόγος για να κάνουμε κάποιον φίλο στο facebook, είναι να τον γνωρίζουμε στην πραγματική μας ζωή.
Ο πιο σημαντικός λόγος για να διαγράψουμε κάποιον από φίλο στο facebook είναι γιατί κάνει προσβλητικά σχόλια.
Εν τάξει… και τα δύο κατανοητά. Ποιοι όμως είναι οι «άλλοι» λόγοι που μας οδηγούν να προσθέσουμε κάποιον στους φίλους μας; Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο δεύτερος, στη σειρά, λόγος για τον οποίο προσθέτουμε κάποιον, είναι επειδή έχουμεκοινούς φίλους. Σε πολύ μικρότερο ποσοστό προσθέτουμε ανθρώπους στην λίστα φίλων για άλλους λόγους όπως γιατίανήκουν στον επαγγελματικό μας κύκλο (11%), ή γιατί είναι ωραίοι (8%), ή γιατί θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό φίλων μας (7%).
Πιο ισχυροί είναι οι λόγοι για τους οποίους αφαιρούμε ανθρώπους από τη λίστα φίλων μας: Κατά 41% τους αφαιρούμε γιατί δεν τους γνωρίζουμε καλά, ενώ επίσης σημαντικό για μας φαίνεται να είναι αν αισθανόμαστε πως κάποιος προσπαθεί να μας πουλήσει κάτι (39%). Κατά τα άλλα, τα καταθλιπτικά μηνύματα (23%), η έλλειψη αλληλεπίδρασης (20%), τα σχόλια περίπολιτικής (14%) και ο χωρισμός (11%) είναι οι υπόλοιποι από τους λόγους που διαγράφουμε κάποιον.
Δείτε το infographic της NM Incite. Συμφωνείτε;
πηγη: www.digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου