Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Παράξενοι χώροι αναψυχής με θέα το βυθό!




Υποθαλάσσιες κατασκευές για φαγητό και ύπνο παρέα με τα... ψάρια
Η επόμενη λέξη στο χώρο των πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων είναι… ο βυθός! Όλο και περισσότερες ιδέες για υποθαλάσσιους χώρους υλοποιούνται και μοντέρνα αρχιτεκτονικά σχέδια έρχονται στο φως. 
Οι υποθαλάσσιες κατασκευές απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία να τρώνε ή να κοιμούνται έχοντας θέα τα ψάρια και τον κόσμο του βυθού, και έχουν φυσικά τη δυνατότητα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθούν τέτοια παραδείγματα χώρων αναψυχής που είτε έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, είτε βρίσκονται υπό κατασκευή.

Huvafen Fushi Resort


Ένα ξεχωριστό spa μπορούν να απολαύσουν οι ένοικοι του συγκεκριμένου συγκροτήματος καθώς ο συγκεκριμένος χώρος έχει θέα το βυθό των Μαλβίδων. Η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε να συνδυάζεται άψογα με τον υπόλοιπο βυθό.



Amphibious 100



Πρόκειται για ένα ημιβυθισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα που κατασκευάζεται στο Κατάρ. Θα διαθέτει 80 ημι-υποβρύχιες σουίτες που θα ονομάζονται «Jellyfish»(μέδουσες) και θα διαθέτουν θέα στο βυθό.



Jules Underwater Lodge Key Largo



Πηγή έμπνευσης του ξενοδοχείου αυτού, είναι το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Είκοσι χιλιάδες λεύγες υπό τη θάλασσα». Βρίσκεται στη λιμνοθάλασσα Key Largo της Φλόριντα και το εσωτερικό του θυμίζει υποβρύχιο!

Ithaa Undersea Restaurant



Ένας ακόμη υποθαλάσσιος χώρος αναψυχής που βρίσκεται στις Μαλβίδες. Οι επισκέπτες του συγκεκριμένου εστιατορίου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το γεύμα τους σε πολύ κοντινή απόσταση από τα τροπικά ψάρια που θα βλέπουν να κολυμπούν έξω από το θόλο!

Hydropolis Underwater Hotel and Resort



Η κατασκευή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και χώρου αναψυχής ήταν ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, το κόστος της οποίας θα έφτανε τα 300 εκατ. δολάρια! Η σύλληψη του σχεδίου έγινε το 2006, τα σχέδια έχουν θεωρητικά γίνει, ωστόσο ακόμη η κατασκευή του δεν έχει ξεκινήσει. Αν τελικά, υλοποιηθεί το αρχικό σχέδιο θα βρίσκεται 20μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Περσικού Κόλπου.

Poseidon Resort



Το Poseidon Resort βρίσκεται υπό κατασκευή στο βυθό της περιοχής των νησιών Φίτζι. Θα διαθέτει 24 σουίτες η πρόσβαση στις οποίες θα γίνεται μέσω δύο βυθιζόμενων ασανσέρ!



Πηγή: kamikazi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου