Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η πρώτη «ανακυκλωμένη» ορχήστρα!


Ονομάζεται «Orchestra of Recycled Instruments» και είναι η πρώτη «ανακυκλωμένη» ορχήστρα στον κόσμο, καθώς τα μέλη της δημιουργούν τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν κυριολεκτικά από τα σκουπίδια και τις χωματερές της Παραγουάης! Κουτιά από μπισκότα, αναψυκτικά αλλά και άχρηστα αντικείμενα της κουζίνας όπως κουτάλια, σπάτουλες, καπάκια από κατσαρόλες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε «μεταμορφώνονται» στα χέρια τους σε μοναδικά μουσικά όργανα.
perierga.gr - Η πρώτη "ανακυκλωμένη" ορχήστρα!
«Η αγάπη μας για τη μουσική είναι μεγάλη αλλά και η οικονομική μας κατάσταση πολύ άσχημη. Κάτι έπρεπε να σκεφτούμε, λοιπόν, για να μπορέσουμε να έχουμε τα δικά μας μουσικά όργανα, χωρίς κόστος», επεξηγούν οι μουσικοί από την Παραγουάη, οι οποίοι είναι στην πλειονότητα φοιτητές στο »Sonidos de la Τierra», έναν οργανισμό αφιερωμένο στη λειτουργία εργαστηρίων μουσικής σε των φτωχών περιοχών της Παραγουάης.
perierga.gr - Η πρώτη "ανακυκλωμένη" ορχήστρα!
Η ανακύκλωση τούς έδωσε τη λύση, αφού όλα τα άχρηστα αντικείμενα μετατράπηκαν σε κιθάρες και βιολιά, ακόμη σε περίεργα μουσικά όργανα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Το αποτέλεσμα; Η μουσική της «ανακυκλωμένης» αυτής ορχήστρας δεν έχει περάσει απαρατήρητη, καθώς πάνω από 80 συναυλίες έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ το ταλέντο τους είναι αδιαμφισβήτητο. Άλλωστε, όπως θα δείτε και εσείς στη συνέχεια, αυτοί οι μουσικοί από την Παραγουάη όχι μόνο μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτα μουσικά όργανα αλλά και να παίξουν εκπληκτικές μελωδίες κυριολεκτικά… από τα σκουπίδια!

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου